Geohorse

Geohorse ®, de ecologische bodemverbeteraar, voor optimale prestaties van ruiter en paard. 

Verkrijgbaar bij Pac-Grijpskerke.

GEOHORSE® is een nieuw uit Duitsland afkomstig product dat de bodem verbetert door optimale en grotere vochtopname na het sproeien. GEOHORSE® is een granulaat, vervaardigd uit hoogwaardig vochtabsorberende organische componenten zoals vulkaansteen, en diverse mineralen.

Het resultaat is een product met een hoog absorptievermogen dat zich eenvoudig met de bodem laat vermengen zonder dat de structuur van de bodem verandert, alleen verbetert.

De organische componenten zijn verantwoordelijk voor de hoge absorptie, terwijl de mineralen in het product zorgen voor het behoud van de bodemstructuur, zodat bij wateropname kluitvorming wordt verhinderd. Het uitzetten en absorberen van GEOHORSE® als het met water in aanraking komt is het eerste voordeel, echter de verbetering van de bodem is ook zeker een reden voor gebruik:

Betere vochtopname, minder stof

GEOHORSE® zorgt voor een beter verdeling van het water in de bodem. Door het grote absorptievermogen wordt het water in het granulaat opgenomen en gedoseerd aan de bodem toegevoegd. Hierdoor ontstaan geen onregelmatige natte plekken en wordt stofvorming sterk gereduceerd.

Waterbesparing

GEOHORSE®slaat als het ware het water op en verdeelt het later waar nodig. Hierdoor is minder sproeien noodzakelijk. Er gaat geen water verloren doordat dit van de bodem afloopt of verder de bodem inzakt. Het bespaart ongeveer 1/ 3 watergebruik.

Verbetert de bodem en verhoogt de elasticiteit

GEOHORSE®-deeltjes worden groter bij wateropname waardoor de bodem losser wordt. Zandklompen en harde plekken komen niet meer voor. Door de sponsachtige structuur in droge en natte toestand,gecombineerd met een gelijkmatige bevochtiging zorgt GEOHORSE® voor een constant elastische bodem.

Milieuvriendelijk

GEOHORSE@is absoluut onschadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Dat is het resultaat van talrijke toxicologische en ecotoxicologische rapporten, die bovendien de biologische afbreekbaarheid bevestigen. Een bodem, verrijkt met GEOHORSE@, kan hierdoor veilig aan de natuur worden terug gegeven.

 

Samenstelling

GEOHORSE® is een granulaat ter verbetering van de natuurlijke structuur van de bodem.

Samenstelling van de droge stof (%)           
Mineralen 77
Organische Polyacrylaten 23
Fysisch-chemische eigenschappen
Consistentie vast
Korrelgrootte (mm) 5
Absorptievermogen 50x
Droge stof (%) 71
pHh20 5,6
Organische koolstof (%) 13,4
Kleur grijs/bruin
Reuk neutraal
Organische verontreiniging (%) geen
Anorganische verontreiniging (%) <0,0 1

 

Gebruiken

1. Bestooiing
200-300 Gram per m2 over de bodem strooien
(bij een hal van 20x30 betekent dit totaal
160 tot 240 kg.)

 

2. Inwerking
Bodem slepen met gebruikelijke machine,
of met de hand inharken.

 

3. Bewatering
Met veel water besproeien (bij een hal van 20x30 2000 Liter)
1 a 2 dagen laten intrekken, en daarna weer sproeien. Daarna
is de bodem gebruiksklaar en kan deze naar behoefte (dus
minder) gesproeid worden.

© copyright 2022 Pac-Grijpskerke

Deze website is ontwikkeld door: Webdesign-Plus